Bijna een gek vies woord ondertussen in 2024. Democratie. En zeker politiek. Wat een gekkigheid.

 

Maar democratie is van belang. Ik ben in 2018 verkiesbaar geweest in de gemeente Utrecht voor Groen Links. Superleuk, hier uitleg daarover, ook omdat het in google hoog staat :) 

 

Mijn interesse in de politiek is begin 2015 gewekt. Ik ben toen– op een niet verkiesbare plek – kandidaat geweest voor de Vrijzinnige Partij tijdens de Provinciale staten verkiezingen. Het ging over veel zaken verwant aan humanisme. Uiteindelijk bleek het best moeilijk om verder te komen. 

 

Eind 2016 ben ik lid geworden van GroenLinks. Een club die aansprak. Augustus 2017 ben ik – wederom op een niet verkiesbare plek, nummer 23 – op de lijst gemeenteraadsverkiezingen 2018 van Groen Links Utrecht terecht gekomen. Een enorm leuke kans om mij nog verder te verdiepen. En veel leuke mensen! Ik heb veel geleerd. 

 

Inmiddels weet ik dat met name campagne voeren in de politiek voor mij heel erg als evangeliseren voelt. En voor wie mij nog niet kent......daar heb ik echt geen feeling mee. Ben meer een verkoper, netwerker en een marketing man. Maar dan meer vanuit de individuele behoefte of vanuit een groepsdenken zonder polarisatie.  

 

Kortom ik laat de politiek voor wat het is. Ben daarna in Corona tijd lid van VOLT geworden puur omdat ik voor bouwen in polder Rijnenburg was en uiteindelijk heb ik mij daar ergens in 2021 ook weer uit terug getrokken. Ook van politiek op het wereldtoneel wordt ik vaak doodziek. Peace Now is mijn boodschap! 

 

Momenteel ben ik alleen lid van het Humanistisch Verbond (en van de postcodeloterij :) ) 

 

Mochten we tot een persoonlijk gespek komen dan vertel ik graag over mijn keuze verkiezing 2024 en verder. Maar niet te lang :)